Bookmakers

Home » LiveScoreBet sportwedden
Profiteer dan nu van de welkomstbonus:
Tot 5x €10 gratis weddenschappen
+ profit boost & Jack's speciale gratis weddenschap
* Alleen beschikbaar voor spelers van 24 jaar of ouder.
Alleen nieuwe spelers van 24 jaar of ouder, die een account hebben aangemaakt na 11 januari 2023, 12:00 uur komen in aanmerking voor deze promotie
Profiteer dan nu van de Welkomstbonus:
welkomstbonus van 100% tot €100
Check de promotiepagina voor speciale weddenschappen
* Registratie van een account op Bet365 is alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder
⚠ Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Profiteer dan nu van de welkomstbonus:
Tot €250 gratis weddenschappen
Free Bet gelijk aan je eerste weddenschap tot €250
* Alleen beschikbaar voor spelers van 24 jaar of ouder.
De welkomstbonus is alleen beschikbaar voor nieuwe spelers van LiveScoreBet sportwedden en de spelers moeten 24 jaar of ouder zijn, geregistreerd in Nederland en mogen nog niet eerder een storting bij LiveScoreBet sportwedden gemaakt hebben.
Profiteer dan nu van de Welkomstbonus:
Stortingsbonus van 100% tot €100
+ bonussen voor gratis weddenschappen
* Registratie van een ZEbet account is alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder
⚠ Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Profiteer dan nu van de welkomstbonus:
Stortingsbonus tot €30
+ Verdien freebets tot €30
* Registratie van een ZEturf account is alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder
⚠ Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Place2bet – bookmakers

Bookmakers, ook wel bookies of turf accountants genoemd, zijn individuele personen of organisaties die verschillende weddenschappen op een bepaalde wedstrijd, gebeurtenis of een toernooi aanbieden.

Een stukje geschiedenis

Gokken is een eeuwenoud fenomeen. In de periode rond 40.000 voor Christus speelden mensen al spelletjes met schapenbotjes.

Ten tijde van de Romeinen werden niet langer schapenbotjes gebruikt, maar werden tal van dobbelspelletjes met echte dobbelstenen bedacht. Ook de eerste loterijen vinden hun oorsprong in dit tijdperk. De Romeinen waren namelijk het eerste volk dat bewust een weddenschap verbond aan een bepaalde sport, namelijk de paardenrennen.

Bij deze races met paarden stond de jockey op een karretje om de vier paarden te mennen.

Deze wedstrijden waren geliefd bij het grote publiek, die maar al te graag hun geld inzette in de hoop zoveel mogelijk winst binnen te rijven. Inzetten kon op speciaal daarvoor ingerichte plekjes rond en ook in het stadion, bij mensen die je als de voorloper van de hedendaagse bookmakers kan zien.

paardenwedrennen

De klassieke Romeinse paardenwedrennen evolueerden geleidelijk aan naar de paardenraces zoals we ze nu kennen.

Vooral in Engeland waren paardenrennen populair, en dat zijn ze nog steeds. Steeds meer gehaaide zakenmannen traden op als tussenpersoon tussen de organisator van de wedrennen en het publiek.

Het beroep van bookmaker was geboren!

Het beroep van bookmaker was geboren! Een van de eerste Britten die zichzelf de titel van bookmaker toe-eigende, was Harry Ogden, al in 1785. Hij dokterde een eigen systeem uit op de renbaan van Newmarket Heath. Dit systeem houdt nog tot op vandaag de dag stand.

Hij had als eerste het idee om de kansen die elk paard had in een overzicht in een boek te noteren. Iedere speler kon dus op een verschillend paard wedden, wat heel wat nieuwe mogelijkheden bood. Want tot dan toe kon er wel gewed worden, maar men had slechts de keuze tussen gokken op 1 bepaald paard (zijnde de favoriet) of gokken op ‘het veld’. Er waren dus slechts twee uitkomsten.

Het nieuwe systeem kende veel bijval. Zogenaamde bookies liepen bij de renbaan rond en noteerden alle weddenschappen die door het aanwezige publiek werden aangegaan.

De benaming turf accountant haalt hier eveneens zijn oorsprong. Turf is namelijk een term die gebruikt wordt bij de paardenrennen, en meer specifiek om de ondergrond waarop de paarden lopen te beschrijven.

  • Bij een Turf-wedren lopen de paarden op gras.
  • Een dirt-wedstrijd is een paardenwedren op zand
  • All Weathers ondergrond is een ondergrond die bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Het soort ondergrond waarop de paarden hun wedstrijd lopen heeft een belangrijk effect. Hou hiermee rekening bij het inzetten op een specifiek paard. Op welke ondergrond loopt het goed en is dit dan ook de ondergrond van deze wedstrijd waar je wil op inzetten?

Evolutie van de bookmaker

Bookmakers zagen al snel de vele mogelijkheden van het wedden op de paardenrennen en maakten het voor hun klanten mogelijk om ook weddenschappen aan te gaan binnen andere sporttakken dan de paardensport.

Nadeel was dat bookies hun zaakjes regelden in lokale bars, niet de ideale locatie omwille van de combinatie met een teveel aan alcohol en het niet kunnen omgaan met verlies. De wetgevende macht greep in en gebood dat elke weddenschap moest aangegaan worden in een professioneel wedkantoor. Een gokje wagen aan de toog van je favoriete pub, kon niet langer meer. Gokken op café verdween in de illegaliteit.

De laatste decennia is de manier waarop een bookmaker de weddenschappen aanbiedt enorm geëvolueerd.

Dankzij de opmars van het digitale tijdperk zijn spelers niet langer aangewezen op de bakstenen wedkantoren of moeten ze niet langer staan aanschuiven in de rij bij kassa van de krantenwinkel om een papieren TOTO-formulier aan te kopen. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om in te zetten op een bepaalde weddenschap. Online wedden op voetbal of op een andere sportwedstrijd kan snel, anoniem en simpel via de vele online bookmakers.

Wat doet een bookmaker?

Een bookmaker regelt weddenschappen, van begin tot eind.

Bookies bieden in de eerste plaats een locatie – zij het online of zij het fysiek in een wedkantoor – waar spelers op een veilige en ook legale manier een gokje kunnen wagen.

Het aanbod van een bookmaker is uiteraard ook belangrijk. Er moeten genoeg wedstrijden zijn waarop de spelers kunnen inzetten, en deze moeten op een overzichtelijke manier aan de klanten worden gepresenteerd. Het aanbieden van de bijhorende actuele statistieken met informatie die belangrijk is te weten vooraleer een speler geld inzet, hoort ook bij de taken van een bookie.

Een goede online bookmaker biedt de meest uiteenlopende wedstrijden aan, verschillende competities (wereldwijd) alsook een aardige mix van sporttakken. De bookie stelt lijsten op met de mogelijke weddenschappen waaruit spelers een keuze kunnen maken.

De odds die door de bookmaker bepaald worden bij elk van deze weddenschappen spelen een belangrijke rol in het aantrekken van klanten, want deze quoteringen bepalen de grootte van het mogelijk te winnen bedrag. Bij een wedstrijd met een gedoodverfde winnaar zullen de odds veel minder interessant zijn. Wat logisch is, want de bookmaker loopt een groot risico om veel geld te moeten uitkeren omdat de overgrote meerderheid op de winnaar heeft ingezet.

Wie graag een risicovollere gok wil wagen, kan bij dergelijke weddenschappen inzetten op de ploeg die als vermoedelijke verliezer gezien wordt.

Inzetten op de zogenaamde underdog kan je grote winst opleveren!

Wat klanten nog meer belangrijk vinden is het aanbieden van een professionele, goed te bereiken helpdesk en het tijdig en correct uitkeren van de winst.

Hoe maken bookmakers winst?

Een bookmaker kan op zelfstandige basis werken, maar ook tewerkgesteld zijn binnen een bepaalde organisatie. Het verdienmodel van alle bookies blijft echter hetzelfde: ze halen hun winst uit de inzetten van de verliezers. Het totale bedrag van het geld dat door alle spelers werd ingezet die de bewuste weddenschap verliezen, gaat integraal naar het wedkantoor dat de weddenschap heeft georganiseerd.

Hoe kies je een goede bookmaker?

De meeste bookmakers zijn creatief in het gevarieerd aan bod laten komen van de klassieke weddenschappen, alsook zijn de meeste bookies erg vernieuwend in het in de schijnwerpers zetten van nieuwe wedmogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld het inzetten op een VAR-weddenschap bij een voetbalwedstrijd een nieuwe trend, die elke dag aan populariteit wint. Een goed wedkantoor speelt volop in op de nieuwe kansen die dergelijke hypes bieden.

Ga ook na of hun mobiele toepassing vlot werkt, als dit voor jou een belangrijke factor is. De ene website is ook al gebruiksvriendelijker dan de andere.

Het is belangrijk om deze specifieke kenmerken of accenten van de verschillende wedkantoren te leren kennen en te kiezen voor de bookmaker die het nauwste aanleunt bij jouw persoonlijke voorkeur.

Betrouwbare bookmakers

Wat wel essentieel is voor een bookmaker is het hebben van een officiële licentie.

Enkel met deze licentie kan een wedkantoor legaal (online of offline) weddenschappen aanbieden. Als wedder ben je bovendien nog extra beschermd, aangezien deze officiële licentie zekerheid geeft over de correcte manier van werken van deze wedkantoren. Ze zijn namelijk onderworpen aan een strenge regelgeving en worden hier ook op regelmatige basis gecontroleerd. Een actuele lijst van alle Nederlandse wedkantoren kan je terugvinden op de website van de Nederlandse Kansspelcommissie.

Spelers dienen een account aan te maken. Enkel met een geldig account kunnen weddenschappen worden afgesloten.

Spelers jonger dan 18 jaar bijvoorbeeld worden zo van deelname uitgesloten.

Ook hier zijn wedkantoren aan bepaalde regels rond het omgaan met persoonlijke gegevens gebonden. Bij het aanmaken van een account ben je als nieuwe speler verplicht om een aantal zaken door te geven, zoals je naam en adres, e-mailadres en bankgegevens.

GDPR

Dit zijn uiteraard allemaal mogelijke data waar hackers op gebrand zijn en waar regelmatig fraude mee gepleegd wordt. Ga goed na hoe de bookmaker met deze persoonlijke informatie omgaat. Hebben ze een GDPR-regeling op de website staan?

Lees deze dan goed na, want kleine lettertjes kunnen belangrijk zijn!

Maar eerste zaak die je dient te checken in dit verband is opnieuw het al dan niet hebben van een Europese licentie. Heeft deze bookmaker geen licentie, ga dan niet met deze bookie in zee!

Om helemaal zeker te zijn, kan je ook de zogenaamde ‘zwarte lijst’ raadplegen. Hierop staan alle websites die verboden zijn door de Kansspelcommissie. Zowel de spelers als de organisatoren van een website die op deze zwarte lijst staat, kunnen worden veroordeeld tot het betalen van een boete.

Place2bet wenst u veel succes!

Speel met mate. Geniet van het spel.