Tennis live score

Place2bet tennis nieuws

live score tennis

Afbeelding van marijana1 via Pixabay

Wedden op tennis | de vier grote tennistoernooien

  • Australian Open

De Australian Open is het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Het wordt gespeeld in Melbourne Park. Het toernooi wordt georganiseerd door Tennis Australia, de huidige naam van de “Lawn Tennis Association of Australia” (LTAA).

Australian open

Zoals bij alle grandslamtoernooien komen naast het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel en gemengd dubbelspel ook de junioren aan bod. Ook wordt een toernooi georganiseerd voor rolstoeltennissers.

Oorspronkelijk werd het toernooi aan het begin van het kalenderjaar gehouden. In 1977 werd dit verschoven naar eind december (rond kerst) waardoor er dat jaar zowel in januari als in december een toernooi werd gehouden. Eind 1985 werd besloten om dit terug te draaien waardoor de eerstvolgende editie pas in 1987 zou worden gespeeld. Hierdoor werd er in 1986 geen toernooi gehouden.

  • Franse Open

Roland Garros (ook wel de Open Franse Tenniskampioenschappen, oftewel French Open) is een jaarlijks terugkerend grandslamtennistoernooi, dat eind mei gehouden wordt in het Stade Roland-Garros, vlak bij de Porte d’Auteuil te Parijs.

Roland Garros

Het toernooi staat onder auspiciën van de FFT (de Franse Tennisfederatie) en de ITF (de Internationale Tennisfederatie). De trofee voor het winnen van het vrouwentoernooi is de Coupe Suzanne-Lenglen. De mannen kunnen de Coupe des Mousquetaires veroveren.

In 1891 werd het eerste Franse nationale tenniskampioenschap gehouden. In 1928 werd het nieuw gebouwde stadion postuum vernoemd naar de Franse vliegenier en oorlogsheld Roland Garros (1888-1918). De Franse spellingregels schrijven voor dat een koppelteken tussen de voor- en achternaam wordt gevoegd in plaats- of evenementsnamen die naar een persoon genoemd zijn. Daarom worden de naam van het stadion en het toernooi, anders dan de naam van de vliegenier zelf, gespeld als Roland-Garros.

Gewoonlijk is vrijwel de hele mondiale tennistop op dit toernooi vertegenwoordigd. Het programma omvat mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbelspel, gemengd dubbelspel en een juniorentoernooi. Er wordt gespeeld op gravel. De accommodatie biedt plaats aan ongeveer 38.000 toeschouwers. De drie grootste speelvelden zijn Court Philippe-Chatrier (Centre Court), Court Suzanne-Lenglen en Court Simonne-Mathieu.

  • Wimbledon

The Wimbledon Championships“,populair bekend als “Wimbledon”, is de benaming van het oudste tennistoernooi ter wereld. “Wimbledon” is een van de vier grandslamtoernooien, en wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is tevens het grootste grastennistoernooi en een van de weinige tennistoernooien die spelers verplichten witte kleding te dragen.

Wimbledon

Het jaarlijks terugkerende grandslamtoernooi, dat voor het eerst in 1877 werd gespeeld, wordt gehouden op de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de Londense buitenwijk Wimbledon. Wimbledon wordt, evenals de drie andere grandslamtoernooien, georganiseerd onder auspiciën van de International Tennis Federation. Aan het hoofdtoernooi doen 128 enkelspelers en 64 dubbelspelkoppels per geslacht mee. Ook zijn er 48 m/v-koppels in het gemengd dubbelspeltoernooi.

  • US Open

Het US Open, dat jaarlijks eind augustus begint, is het laatste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Het US Open komt voort uit twee verschillende toernooien, een mannen- en een vrouwentoernooi. Het U.S. National Men’s Singles Championship werd voor het eerst gehouden in 1881 in Newport, Rhode Island. Vanaf 1900 vonden hier ook de dubbelspelkampioenschappen plaats. Het vrouwentoernooi werd in 1887 voor het eerst gehouden op de Philadelphia Cricket Club; vanaf 1889 werden hier ook dubbelspel­kampioen­schappen (gewoon en gemengd) gehouden. In 1920 werd het vrouwentoernooi voor het laatst in Philadelphia georganiseerd – in 1921 verhuisde het naar de West Side Tennis Club in Forest Hills (Queens), New York.

US open

In 1968 werden de twee toernooien met de vijf kampioenschappen samengevoegd en werd de naam van het toernooi US Open. Tot en met 1977 vond het toernooi plaats in Forest Hills. Hier werd aanvankelijk op gras gespeeld, maar in 1975 werden de grasbanen vervangen door gravel. Sinds 1978 vindt het US Open plaats op het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, in de wijk Queens van New York. Sindsdien wordt het toernooi gespeeld op hardcourt. Sinds 1997 worden de belangrijkste wedstrijden in het Arthur Ashe Stadium gehouden. Sinds 2016 kan deze baan net als het Centre Court van Wimbledon en de Rod Laver Arena van de Australian Open overdekt worden bij regen, zodat ook hier bij regen kan worden doorgespeeld. Jimmy Connors is de enige speler die het toernooi op drie verschillende ondergronden (gras, gravel en hardcourt) heeft gewonnen.

 

Hoe zijn de Grand slams ontstaan

De term ‘Grand Slam’ dateert uit 1933 toen de Australische Jack Crawford de Australische, Franse en Wimbledon-kampioenschappen won en de finale van de Amerikaanse kampioenschappen tegen de Britse speler Fred Perry bereikte. Aan de vooravond van de finale schreef John Kieran, een fervent bridge-speler, in de New York Times: “Als Crawford vandaag Perry verslaat, zou het zoiets zijn als het scoren van een Grand Slam op het veld, verdubbeld en kwetsbaar.” Crawford leidde twee sets om lief te hebben, maar moe en verloren in vijf sets. Perry werd de eerste speler die de vier titels won, maar niet in hetzelfde kalenderjaar.

In 1938 ging Don Budge doelbewust op weg om de Grand Slam te behalen voordat hij professional werd, wat hij deed. Alison Danzig van de New York Times schreef vervolgens dat “Budge” een grand slam had bereikt die vergelijking met de prestatie van Bobby Jones in golf uitnodigt. ”

De uitdrukking werd algemeen gebruikt en verwijst nu naar de vier meest prestigieuze tennistoernooien ter wereld. In 1989 bundelden de Grand Slams voor het eerst hun krachten om het Grand Slam-comité op te richten, dat onder andere de Grand Slam-regels beheert

 

Ontvang de laatste tennis tussenstanden en live score, wedtips en promoties voor alle toernooien over de hele wereld.
Tennis is een sport waar veel op gewed wordt. Je kan via onderstaande scorebord op Place2bet te weten komen welke match wordt gespeeld vandaag. Volg onze tennis live score

Deze live tennis matchen zijn ook grotendeels terug te vinden bij de bookmakers. Van zodra de legale bookmakers in Nederland bekend zijn zullen we hier ook mooie promoties aanbieden voor mensen die op tennis willen wedden.

Bekijk ook nog andere scores op onze pagina sport & live score

Tennis live score

Leave a Comment